LEWISIA MOUNTAIN DREAMS

VOELT ZICH THUIS IN IEDERE TUIN

Deze sterke plant brengt daarnaast ook volop kleur in iedere tuin. Lewisia is een rotsplant die zelfs onder slechte omstandigheden groen blijft en bloemen voortbrengt. Bloeien doet ze dan ook het hele tuinseizoen door. Vanaf de prille lente tot ver in het najaar. Dat maakt het de ideale vaste plant in je tuin of op je balkon.

Een enkele plant in een pot of een paar planten in een plantenbak hebben al een grote decoratieve waarde. Maar wat dacht je van een hele vierkante meter van dit bloemengeweld? Vooral in een moderne tuin worden vaak grotere vlakken aangebracht met daarin één plantsoort. Lewisia Mountain Dreams leent zich daar uitstekend voor. Daarmee krijg je een krachtig statement in je tuin en van de kleuren word je gegarandeerd vrolijk. Iedere plant heeft zijn eigen unieke kleur in de tinten wit, geel – oranje naar roze – rood. Omdat je vooraf niet altijd kunt zien welke kleur de plant heeft is het regelmatig een verrassing zodra ze gaat bloeien. Omdat de kleuren dicht bij elkaar liggen krijg je een mooi natuurlijk verloop. Een beetje ton-sur-ton.

ARRANGEMENTEN

Lewisia Mountain Dreams zijn ook prachtig te gebruiken in plantenbakken. Combineer ze met andere planten en decoratiemateriaal of gebruik een paar dezelfde potten die je vult als een krachtig statement. Zo krijg je een arrangement dat weinig onderhoud behoeft en altijd sfeer op je terras geeft. Je zult zien dat de Lewisia's lekker lang bloeien.
Laat je inspireren door de onderstaande foto's, en mocht je zelf wat tips hebben? Plaats een foto op onze Facebookpagina en deel je creativiteit!

LEWISIA MOUNTAIN DREAMS UITGEBLOEID?

Welnee, je gaat er nog veel meer plezier van krijgen!
Na weken volop in bloei te hebben gestaan, verdrogen de bloemen enigzins. Dat heeft niks te maken met te weinig water gegeven, gelukkig.
Dan wordt het namelijk hoog tijd om de oude bloemen er voorzichtig uit te knippen. Doe dat onderaan de bloemstelen en let op dat je de blaadjes niet beschadigt.
Als je goed kijkt zie je in het hart van de plant al kleine knoppen verschijnen. Zodra de verdroogde bloemen eruit zijn geknipt, hebben deze knoppen alle ruimte. Dan gaan ze weer groeien. Na een week of twee zie je de bloemen weer uitlopen en ga je weer een lange periode van vrolijke bloemen tegemoet!

Stap 1. Knip de verdroogde bloemen onderaan de stelen af.
Stap 2. Vul eventueel wat potgrond bij en druk de planten nog een keer goed aan.
Stap 3. Haal de bruine blaadjes
Stap 4. Geef ze wat water en mest ze bij met wat Pokon voor bloeiende planten.
Stap 5. En zie binnen een week of twee de knoppen opkomen en weer in bloei komen.

Deze stappen kun je herhalen tot het seizoen over is.

Deze sterke plant brengt kleur en gezelligheid op iedere tuintafel.

Een simpele pot met alleen Lewisia's in een groene tuin op tafel!

In combinatie met andere planten doet de Lewisia het ook goed.

Lewisia's in deze prachtige kleur hebben verder niks nodig...

Als border bij je voordeur geeft de vaste groene beplanting net wat extra's.

Subtiele kleur in pot, bijvoorbeeld voor een groene haag.

Een sierlijke rand rondom je huis afgewisseld met split waardoor de kleuren goed uitkomen.

Voor een frisse, groene border komt de Lewisia Mountain Dreams tot haar recht.

Arrangementen en tuin:
De Pimpernel in Rossum
De Plataan in Brakel